Marja-rahkapiiras

Tee pyöreä marjaisa rahkapiirakka vadelmista ja mustikoista. Tuplaamalla taikinan saat uunipellillisen herkullista marja-rahkapiirakkaa.

n. 8 annosta

50 minuuttia

Arviot (642 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl luomusitruunan kuoriraastetta
1 muna

Pinnalle
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita

Ohjeet

Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Jatka kypsennystä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja nauti!

Vinkki!
Voit halutessasi tuplata annoksen ja valmistaa sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.