Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl luomusitruunan kuoriraastetta
1 muna
Pinnalle
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita
Ohjeet
Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Jatka kypsennystä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja nauti!
Vinkki!
Voit halutessasi tuplata annoksen ja valmistaa sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.