Marja-pähkinämarenkikakku

Upean kesäinen ja marjainen pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen.

10 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

125 g hasselpähkinäjauhetta
2 dl Dansukker Fariinisokeria
5 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Marjamousse
1 ½ dl mustikoita
1 ½ dl vadelmia
1 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tuoreita marjoja

Ohjeet

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos. 

Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alaritilätasolla noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte.

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia. Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua 2–3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.

Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.