Marja-pähkinämarenkikakku

Upean kesäinen ja marjainen pähkinämarenkikakku valmistuu nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Käytä sesongin marjoja vaihdellen.

10 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

125 g hasselpähkinäjauhetta
2 dl Dansukker Fariinisokeria
5 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Marjamousse
1 ½ dl mustikoita
1 ½ dl vadelmia
1 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl vettä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
tuoreita marjoja

Ohjeet

Sekoita hasselpähkinäjauhe ja fariinisokeri keskenään ja jätä odottamaan.

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-fariinisokeriseos. 

Levitä marenkitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alaritilätasolla noin 20 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte.

Mittaa marjat, vesi ja sokeri kasariin ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia. Valuta lopuksi joukkoon ohuena nauhana veteen sekoitettu maissitärkkelys ja anna kiehua 2–3 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä kiisseli.

Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt marjakiisseli joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Jaa marenkipohja terävällä veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan.

Laita alin pohja tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet marjavaahdosta. Irrota varovasti toinen marenkipohja päälle ja levitä loput marjavaahdosta. Nosta päällimmäiseksi kolmas pohja. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.