Marja-mausteraitakakku

Helppotekoisessa kahvikakussa on marjaraidat tiikerikakun tapaan. Voit tarjota seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

8 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
200 g margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä tai neilikkaa
1/2 dl marjasurvosta

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
(tuoreita marjoja)

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa taikina ja täyte kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50–60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.

Kumoa kakku. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Koristele halutessasi marjoilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?