Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
250 g mascarponejuustoa
2 munaa
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl mansikoita
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sekoita mascarponejuusto, munat, ruokokidesokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjat. Voit halutessasi tehdä myös toisinpäin.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa piiras jäähtyneenä.
Vinkki!
Käytä vaihdellen eri marjoja sesongin ja makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.