Ainekset
Pohja
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
250 g mascarponejuustoa
2 munaa
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl mansikoita
1 dl vadelmia
1 dl mustikoita
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sekoita mascarponejuusto, munat, ruokokidesokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle marjat. Voit halutessasi tehdä myös toisinpäin.
Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa piiras jäähtyneenä.
Vinkki!
Käytä vaihdellen eri marjoja sesongin ja makusi mukaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?