Marja-marenkipiiras

uunipellillinen, 25 annospalaa 1 tunti
Leivo juhliin britakakun tyylin uunipellillinen marja-marenkipiirasta.
Marja-marenkipiiras
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g (= 2 dl) sulatettua voita
  • 2 dl maitoa
  • yhden luomusitruunan raastettu kuori
  • 4 dl marjoja (mansikka, vadelma, mustikka tai marjasekoitus)

Pinnalle

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 100–200 g tuoreita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Lisäksi

  • vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla. Levitä marenkikuorrutus taikinan päälle ilmavasti.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu rapealta.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker