Marja-marenkipiiras

Leivo juhliin britakakun tyylin uunipellillinen marja-marenkipiirasta.

uunipellillinen, 25 annospalaa

PT55M

1 tunti

Arviot (65 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munankeltuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g (= 2 dl) sulatettua voita
2 dl maitoa
yhden luomusitruunan raastettu kuori
4 dl marjoja (mansikka, vadelma, mustikka tai marjasekoitus)

Pinnalle

4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100–200 g tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Lisäksi

vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla. Levitä marenkikuorrutus taikinan päälle ilmavasti.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu rapealta.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?