Ainekset
4 munankeltuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g (= 2 dl) sulatettua voita
2 dl maitoa
yhden luomusitruunan raastettu kuori
4 dl marjoja (mansikka, vadelma, mustikka tai marjasekoitus)
Pinnalle
4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
100–200 g tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla. Levitä marenkikuorrutus taikinan päälle ilmavasti.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu rapealta.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?