Ainekset
4 munankeltuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g (= 2 dl) sulatettua voita
2 dl maitoa
yhden luomusitruunan raastettu kuori
4 dl marjoja (mansikka, vadelma, mustikka tai marjasekoitus)
Pinnalle
4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
100–200 g tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
vaniljakastiketta tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Mausta seos vaniljasokerilla. Levitä marenkikuorrutus taikinan päälle ilmavasti.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja tuntuu rapealta.
Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
Vinkki!
Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.