Marenkiunelma (gluteeniton)

Gluteeniton marenkiunelma koostuu britakakun tyyliin kakkulevystä ja marenkikerroksesta sekä kerma-rahkatäytteestä.

12:lle

1½ tuntia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

Pohja

125 g leivontamargariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl Provena Gluteeniton Kaurainen Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai hedelmämehua
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marenki

2 valkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte

2 dl kuohukermaa
200 g maustettua rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai vanilja)
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
kiivejä, viinirypäleitä, mansikoita
Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja, marjoja ja hedelmiä
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienin erin, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.

4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Kuori ja lohko kiivit. Puolita viinirypäleet ja viipaloi mansikat.

5. Leikkaa jäähtynyt torttu kahteen osaan. Levitä pohjan päälle täytteen aineet. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja marjoilla sekä hedelmillä. Viimeistele tomusokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.