Marenkiunelma (gluteeniton)

Gluteeniton marenkiunelma koostuu britakakun tyyliin kakkulevystä ja marenkikerroksesta sekä kerma-rahkatäytteestä.

12:lle

1½ tuntia

Arviot (33 kpl)

Ainekset

Pohja

125 g leivontamargariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 keltuaista
1 ½ dl Provena Gluteeniton Kaurainen Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai hedelmämehua
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marenki

2 valkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte

2 dl kuohukermaa
200 g maustettua rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai vanilja)
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
kiivejä, viinirypäleitä, mansikoita
Koristeluun

paahdettuja mantelilastuja, marjoja ja hedelmiä
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperin päälle pellille.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienin erin, samalla koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita pintaan.

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.

4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Kuori ja lohko kiivit. Puolita viinirypäleet ja viipaloi mansikat.

5. Leikkaa jäähtynyt torttu kahteen osaan. Levitä pohjan päälle täytteen aineet. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja marjoilla sekä hedelmillä. Viimeistele tomusokerilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.