Marenkinen marjapiiras

Marenkinen marjapiiras on klassikko! Kuorruta marjakiisselitäytteinen piiras joko tavallisella tai italialaisella marengilla.

10 palaa

PT45M
PT0M
Marjapiirakat

45 minuuttia

Arviot (66 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl vettä

Täyte
5 dl marjoja
½ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl perunajauhoja

Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
6 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Mittaa täyteainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, älä keitä. Anna jäähtyä.

2. Nypi taikina-ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se halkaisijaltaan n. 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue taikinareunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

3. Ota torttupohja uunista, poista foliopanta ja kaada kiisseli vuokaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi marenki piirakan pinnalle ja kypsennä 200 asteessa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Vinkki!
Kuorrutukseen voi käyttää myös italialaista marenkia.

Italialainen marenki
1 dl vettä
4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 valkuaista

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia, kunnes liemi sakenee.
2. Vaahdota valkuaiset. Anna sokeriliemen jäähtyä muutama sekunti ja kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa noin 10 minuuttia, kunnes se jäähtyy.

Marenki säilyy pari päivää jääkaapissa. Se sopii myös happamien marjapiirakoiden, kuten herukka-, puolukka- tai omenapiirakoiden pinnalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.