Marenkinen marjapiiras

Marenkinen marjapiiras on klassikko! Kuorruta marjakiisselitäytteinen piiras joko tavallisella tai italialaisella marengilla.

10 palaa

45 minuuttia

Arviot (61 kpl)

Ainekset

Pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl vettä

Täyte
5 dl marjoja

½ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria

2 rkl perunajauhoja

Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
6 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

1. Mittaa täyteainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, älä keitä. Anna jäähtyä.

2. Nypi taikina-ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se halkaisijaltaan n. 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue taikinareunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

3. Ota torttupohja uunista, poista foliopanta ja kaada kiisseli vuokaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi marenki piirakan pinnalle ja kypsennä 200 asteessa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Vinkki!
Kuorrutukseen voi käyttää myös italialaista marenkia.

Italialainen marenki
1 dl vettä
4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 valkuaista

1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia, kunnes liemi sakenee.
2. Vaahdota valkuaiset. Anna sokeriliemen jäähtyä muutama sekunti ja kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa noin 10 minuuttia, kunnes se jäähtyy.

Marenki säilyy pari päivää jääkaapissa. Se sopii myös happamien marjapiirakoiden, kuten herukka-, puolukka- tai omenapiirakoiden pinnalle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.