Ainekset
Marenki
2 valkuaista
hyppysellinen suolaa
1,25 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
Täyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
Lisäksi
2 dl itse tehtyä marjahilloa
150 g keksejä (tai vaikkapa kahvikakkua paloina)
500 g tuoreita marjoja (vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita)
(Dansukker Tomusokeria, syötäviä kukkia)
Ohjeet
Näin teet marenkimaljan:
1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja purista leivinpaperille pieniä marenkeja. Paista 120-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuiva ja rapea. Jäähdytä.
3. Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä joukkoon mascarpone, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä sokeri.
4. Kokoa kauniiseen tarjoilumaljaan kerroksittain marenkeja, mascarponekermaa, marjoja, hilloa sekä keksejä.
5. Viimeistele halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!