Marenkimalja

6–8 annosta 2 tuntia
Kerätään kesän marjat talteen ja herkutellaan marenkimaljalla! Marenkimalja on upea jälkiruoka, joka on helppo tehdä ja maistuu kaikille. Kokeile & ihastu!
Marenkimalja
Arvioi: (24kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 2 valkuaista
    • hyppysellinen suolaa
    • 1,25 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 tl maissitärkkelystä
    • 1 tl sitruunamehua

    Täyte

    • 4 dl vispikermaa
    • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
    • 0,5 dl sitruunamehua
    • 2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
    • 0,5 dl Dansukker Taloussokeria

    Lisäksi

    • 2 dl itse tehtyä marjahilloa
    • 150 g keksejä (tai vaikkapa kahvikakkua paloina)
    • 500 g tuoreita marjoja (vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita)
    • (Dansukker Tomusokeria, syötäviä kukkia)

    Näin teet marenkimaljan:

    1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.

    2. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja purista leivinpaperille pieniä marenkeja. Paista 120-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuiva ja rapea. Jäähdytä.

    3. Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä joukkoon mascarpone, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä sokeri.

    4. Kokoa kauniiseen tarjoilumaljaan kerroksittain marenkeja, mascarponekermaa, marjoja, hilloa sekä keksejä.

    5. Viimeistele halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

     

    Katso video: Marenkimalja

    Reseptin on laatinut

    Dansukker