Marenkileivokset

Pursota ja paista sydämenmuotoisia leivoksia ja täytä ne marjoilla ja kerma-rahkalla. Tarjoa juhlavat marenkileivokset ystävänpäivänä tai äitienpäivänä.

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (61 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenki
3 munanvalkuaista (100 ml)
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl etikkaa
Täyte
200 g tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
1 rkl Dansukker Tomusokeria
hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperin kääntöpuolelle noin 10 cm korkeita sydämiä, kolme jokaista leivosta varten. Laita leivinpaperi piirrospuoli alaspäin uunipellille. Voitele ja jauhota piirretyt sydämet.

Vatkaa valkuaiset, etikka ja vähitellen lisätty sokeri valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota taikina sydämiksi. Lopusta taikinasta voit tehdä tavallisia marenkeja.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä tai pursota täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua. (Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit (gluteenittomalla) sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkosuklaa ei näy marenkien pinnalla.)

Koristele leivokset hedelmillä tai marjoilla ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?