Marenkileivokset - täytetyt marengit - Dansukker

Marenkileivokset

1,5 tuntia
Pursota ja paista sydämenmuotoisia leivoksia ja täytä ne marjoilla ja kerma-rahkalla. Tarjoa juhlavat marenkileivokset ystävänpäivänä tai äitienpäivänä.
Marenkileivokset
Arvioi: (61kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 3 munanvalkuaista (100 ml)
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 tl etikkaa

    Täyte

    • 200 g tuoreita tai pakastemarjoja
    • 1 dl kuohukermaa
    • 100 g maitorahkaa
    • 1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Koristeluun

    • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
    • hedelmiä tai marjoja

    Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperin kääntöpuolelle noin 10 cm korkeita sydämiä, kolme jokaista leivosta varten. Laita leivinpaperi piirrospuoli alaspäin uunipellille. Voitele ja jauhota piirretyt sydämet.

    Vatkaa valkuaiset, etikka ja vähitellen lisätty sokeri valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota taikina sydämiksi. Lopusta taikinasta voit tehdä tavallisia marenkeja.

    Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

    Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä tai pursota täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua. (Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit (gluteenittomalla) sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkosuklaa ei näy marenkien pinnalla.)

    Koristele leivokset hedelmillä tai marjoilla ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;