Marenkileivokset

Pursota ja paista sydämenmuotoisia leivoksia ja täytä ne marjoilla ja kerma-rahkalla. Tarjoa juhlavat marenkileivokset ystävänpäivänä tai äitienpäivänä.

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (61 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenki
3 munanvalkuaista (100 ml)
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 tl etikkaa
Täyte
200 g tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa
1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
1 rkl Dansukker Tomusokeria
hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperin kääntöpuolelle noin 10 cm korkeita sydämiä, kolme jokaista leivosta varten. Laita leivinpaperi piirrospuoli alaspäin uunipellille. Voitele ja jauhota piirretyt sydämet.

Vatkaa valkuaiset, etikka ja vähitellen lisätty sokeri valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota taikina sydämiksi. Lopusta taikinasta voit tehdä tavallisia marenkeja.

Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä tai pursota täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua. (Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit (gluteenittomalla) sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkosuklaa ei näy marenkien pinnalla.)

Koristele leivokset hedelmillä tai marjoilla ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.