Marenkikuorrutteiset muffinit

10 kpl 45 minuuttia
Helppotekoiset muffinit kuorrutetaan uunissa marjaisalla marenkivaahdolla.
Marenkikuorrutteiset muffinit
Arvioi: (23kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 2 munaa
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 100 g sulatettua voita
    • 1 dl jogurttia
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl perunajauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Marenkikuorrute

    • 2 munanvalkuaista
    • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1–2 dl mustikoita, vadelmia tai marjasekoitusta

    Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin.

    Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat. Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit 175–200 asteessa 15–20 minuuttia.

    Vinkki!
    Voit annostella marenkivaahdon myös lähes valmiiden muffinien pinnalle ja käyttää niitä vielä uunissa hetken aikaa, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker