Marenkikuorrutteiset muffinit

Helppotekoiset muffinit kuorrutetaan uunissa marjaisalla marenkivaahdolla.

10 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (41 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marenkikuorrute
2 munanvalkuaista
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 dl mustikoita, vadelmia tai marjasekoitusta

Ohjeet

Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja marjat. Annostele marenkivaahto muffinitaikinan pinnalle ja paista muffinit 175–200 asteessa 15–20 minuuttia.

Vinkki!
Voit annostella marenkivaahdon myös lähes valmiiden muffinien pinnalle ja käyttää niitä vielä uunissa hetken aikaa, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?