Marenkikakkua, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa

Marenkikakkupohjien väliin tulee kermavaahtoa, mansikoita, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa.

PT25M

30 minuuttia + marengin valmistus

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 marenkikakkupohjaa
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g mansikoita
300 g papaijaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
n. 20 g vaniljahalvaa

Ohjeet

Kuori ja kuutioi papaija. Poista mansikoista kannat. Grillaa papaijakuutioita alumiinisessa grillivuoassa välillä käännellen. Mausta vaalealla siirapilla.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä puolet kermavaahdosta marenkikakkupohjan päälle. Laita pinnalle puolet papaijasta ja mansikoista (voit halkaista mansikat). Ripottele pinnalle vaniljahalvaa. Laita toinen marenkikakkupohja päälle ja levitä pinnalle loput kermavaahdosta, papaijakuutiot, mansikat ja vaniljahalva. Valuta päälle hieman vaaleaa siirappia. Tarjoa heti.

Marenkikakkupohjien valmistus
2 pyöreää pohjaa, halkaisija noin 20 cm

1 munanvalkuainen
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota valkuainen puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan 20 cm kokoisiksi kiekoiksi. Paista 100 asteessa muutaman tunnin ajan, kunnes marenki on rapeaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.