Marenkikakkua, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa

Marenkikakkupohjien väliin tulee kermavaahtoa, mansikoita, vaniljahalvaa ja grillattua papaijaa.

30 minuuttia + marengin valmistus

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 marenkikakkupohjaa
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g mansikoita
300 g papaijaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
n. 20 g vaniljahalvaa

Ohjeet

Kuori ja kuutioi papaija. Poista mansikoista kannat. Grillaa papaijakuutioita alumiinisessa grillivuoassa välillä käännellen. Mausta vaalealla siirapilla.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Levitä puolet kermavaahdosta marenkikakkupohjan päälle. Laita pinnalle puolet papaijasta ja mansikoista (voit halkaista mansikat). Ripottele pinnalle vaniljahalvaa. Laita toinen marenkikakkupohja päälle ja levitä pinnalle loput kermavaahdosta, papaijakuutiot, mansikat ja vaniljahalva. Valuta päälle hieman vaaleaa siirappia. Tarjoa heti.

Marenkikakkupohjien valmistus
2 pyöreää pohjaa, halkaisija noin 20 cm

1 munanvalkuainen
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaahdota valkuainen puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää vähän kerrallaan sokeria koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan 20 cm kokoisiksi kiekoiksi. Paista 100 asteessa muutaman tunnin ajan, kunnes marenki on rapeaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.