Marenkikääretorttu

8–10 annosta 40 minuuttia
Vuodenvaihteessa herkutellaan upealla gluteenittomalla marenkikääretortulla. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.
Marenkikääretorttu
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

  • 5 munanvalkuaista
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl pähkinärouhetta

Väliin

  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 200 g mustaherukkatuorejuustoa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2–3 dl vadelmia tai muita marjoja

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leivinpaperille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Tarkista maku. Levitä seos jäähtyneelle marenkilevylle ja ripottele pinnalle vadelmia tai muita marjoja. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä makusi mukaan muuta maustettua makeaa tuorejuustoa. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker