Marenkikääretorttu

Vuodenvaihteessa herkutellaan upealla gluteenittomalla marenkikääretortulla. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

8–10 annosta

PT40M

40 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 dl mantelijauhetta
1 dl pähkinärouhetta

Väliin
1 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mustaherukkatuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 dl vadelmia tai muita marjoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leivinpaperille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Tarkista maku. Levitä seos jäähtyneelle marenkilevylle ja ripottele pinnalle vadelmia tai muita marjoja. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä makusi mukaan muuta maustettua makeaa tuorejuustoa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.