Pohjat
Täyte
*) Mansikoita voi varata reilusti enemmänkin kakun keskelle jäävän kolon täytteeksi.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sivele leivinpapereille ohuelti ruokaöljyä.
Erottele valkuaiset – ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.
Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää vaniljasokeri.
Laita marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kummankin pellin päälle marenkivaahdosta kranssi (halkaisija 22–23 cm, keskellä noin 9 cm:n aukko).
Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 h 45 min–2 h. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, tarkista sen ohjeista sopiva paistoaika ja -lämpötila. (Omalla uunillani marengin valmistukseen suositeltiin 80 astetta ja paistoaika oli 2 h 30 min.)
Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.
Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja mansikat siivuiksi.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Nosta toinen marenkipohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta. Ripottele kermavaahdon pinnalle Daim-rouhetta. Laita päälle reilusti yli puolet mansikkasiivuista. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan: marenkipohja, kermavaahto, Daim-rouhe ja koristeeksi loput mansikat. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Tarjoile mahdollisimman pian.
Vinkki!
Marenkipohjalevyt voi valmistaa viikkojakin etukäteen. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat säilyttävät rapeutensa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa