Marenki-mansikkakakku

Paras mansikkakakun muunnos on tämä Kinuskikissan marenki-mansikkakakku rapealla Daim-rouheella. Tuoreet mansikat antavat kesäkakulle raikkautta. Varaudu suosioon – marengin, mansikoiden, kermavaahdon ja Daimin yhdistelmällä ei yksinkertaisesti voi epäonnistua!

8 henkilölle

5 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Pohjat
3 valkuaista
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/4 tl maissitärkkelystä
1 1/4 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
2 kpl (à 56 g) isoja Daim-patukoita
500 g mansikoita*
5 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

*) Mansikoita voi varata reilusti enemmänkin kakun keskelle jäävän kolon täytteeksi.

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sivele leivinpapereille ohuelti ruokaöljyä.

Erottele valkuaiset – ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja lisää vaniljasokeri.

Laita marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kummankin pellin päälle marenkivaahdosta kranssi (halkaisija 22–23 cm, keskellä noin 9 cm:n aukko).

Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 h 45 min–2 h. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, tarkista sen ohjeista sopiva paistoaika ja -lämpötila. (Omalla uunillani marengin valmistukseen suositeltiin 80 astetta ja paistoaika oli 2 h 30 min.)

Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja mansikat siivuiksi.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

Nosta toinen marenkipohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet kermavaahdosta. Ripottele kermavaahdon pinnalle Daim-rouhetta. Laita päälle reilusti yli puolet mansikkasiivuista. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan: marenkipohja, kermavaahto, Daim-rouhe ja koristeeksi loput mansikat. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Tarjoile mahdollisimman pian.

Vinkki!
Marenkipohjalevyt voi valmistaa viikkojakin etukäteen. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat säilyttävät rapeutensa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.