Mantelitoffeekrokantti

Mantelitoffeekrokantti on ihanan rouskuva, paahteista mantelia, herkullista toffeeta ja suklaata sisältävä makeinen. Aika lailla täydellinen yhdistelmä kaikkea! Krokantti ei ole kovaa vaan murenee ihanasti ja sulaa suussa.

25 annosta

PT1H

2 h 20 min

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g manteleita
225 g voita
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Pinnalle
100 g tummaa suklaata  rouhittuna
sormisuolaa

Ohjeet

1. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia. Ole tarkkana etteivät ne pala. Rouhi paahdetut mantelit haluamasi kokoisiksi. Valmistele samalla 20x20cm kokoinen neliövuoka vuoraamalla se leivinpaperilla. Ripottele puolet manteleista vuoan pohjalle ja jätä loput koristelua varten.

2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ovat sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.

3. Kun kaikki ovat sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan manteleiden päälle.

4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle rouhitut mantelit sekä sormisuola.

5. Anna toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä (säilyvät pari viikkoa).

Vinkki!
Voit käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.

Resepti ja kuva: Dr Sugar

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.