Mantelitoffeekrokantti - Dansukker

Mantelitoffeekrokantti

25 annosta 2 h 20 min
Mantelitoffeekrokantti on ihanan rouskuva, paahteista mantelia, herkullista toffeeta ja suklaata sisältävä makeinen. Aika lailla täydellinen yhdistelmä kaikkea! Krokantti ei ole kovaa vaan murenee ihanasti ja sulaa suussa.
Mantelitoffeekrokantti
Arvioi: (31kpl)

Ainekset

  • 150 g manteleita
  • 225 g voita
  • 2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Pinnalle

  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • sormisuolaa

1. Paahda manteleita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia. Ole tarkkana etteivät ne pala. Rouhi paahdetut mantelit haluamasi kokoisiksi. Valmistele samalla 20x20cm kokoinen neliövuoka vuoraamalla se leivinpaperilla. Ripottele puolet manteleista vuoan pohjalle ja jätä loput koristelua varten.

2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ovat sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.

3. Kun kaikki ovat sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan manteleiden päälle.

4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle rouhitut mantelit sekä sormisuola.

5. Anna toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä (säilyvät pari viikkoa).

Vinkki!
Voit käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.

Resepti ja kuva: Dr Sugar

 


;