Mantelinen mansikkatorttu

Mantelisessa mansikkatortussa on rahkatäyte ja päällä runsaasti tuoreita mansikoita.

10–12 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Torttutaikina
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
150 g mantelimassaa
1–2 rkl vettä
Täyte
1 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 munankeltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
250 g rahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–1 l mansikoita
Koristelu
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Nypi keskenään rasva, jauhot ja mantelimassa. Lisää vesi ja alusta taikina nopeasti. Laita kylmään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm:n torttuvuokaan. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.

4. Kuumenna munankeltuaisia ja siirappia vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne sekä rahka ja vaniljasokeri munaseoksen joukkoon. Anna jäähtyä ja lisää kermavaahtoon varovasti sekoittaen.

5. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Huuhdo ja perkaa mansikat. Levitä ne täytteen päälle. Koristele sitruunamelissalla. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.