Mantelinen mansikkatorttu

Mantelisessa mansikkatortussa on rahkatäyte ja päällä runsaasti tuoreita mansikoita.

10–12 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Torttutaikina
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
150 g mantelimassaa
1–2 rkl vettä
Täyte
1 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 munankeltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
250 g rahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–1 l mansikoita
Koristelu
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Nypi keskenään rasva, jauhot ja mantelimassa. Lisää vesi ja alusta taikina nopeasti. Laita kylmään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm:n torttuvuokaan. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.

4. Kuumenna munankeltuaisia ja siirappia vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne sekä rahka ja vaniljasokeri munaseoksen joukkoon. Anna jäähtyä ja lisää kermavaahtoon varovasti sekoittaen.

5. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Huuhdo ja perkaa mansikat. Levitä ne täytteen päälle. Koristele sitruunamelissalla. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.