Ainekset
Mantelikrokantti
100 g manteleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl voita
Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa
Inkiväärijäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
2 rkl tuoretta inkivääriraastetta
Ohjeet
1. Rouhi kuorelliset mantelit mahdollisimman tasakokoiseksi rouheeksi. Paahda viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, ettei rouhe pääse palamaan.
2. Sulata sokeri sekoittamatta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.
3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita nopeasti ja kaada seos leivinpaperille. Painele kaulimella ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten pieniksi paloiksi.
4. Vatkaa suklaakastikkeen ainekset tasaiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike paksuuntuu. Anna jäähtyä.
5. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon inkivääriraaste ja kaksi kolmasosaa mantelikrokanttirouheesta (loput säästetään koristeluun).
6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada puolet jäädykemassasta kelmulla vuorattuun leipävuokaan, valuta joukkoon suklaakastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset.
7. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelikrokanttirouheella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?