Manteli-inkiväärijäädyke

Herkullinen joulujälkiruoka koostuu inkiväärin maustamasta jäädykkeestä, suklaakastikkeesta ja rapeasta mantelista.

8 annosta

PT55M

1 tunti + 4 tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mantelikrokantti
100 g manteleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl voita

Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa

Inkiväärijäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
2 rkl tuoretta inkivääriraastetta

Ohjeet

1. Rouhi kuorelliset mantelit mahdollisimman tasakokoiseksi rouheeksi. Paahda viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, ettei rouhe pääse palamaan.

2. Sulata sokeri sekoittamatta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita nopeasti ja kaada seos leivinpaperille. Painele kaulimella ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten pieniksi paloiksi.

4. Vatkaa suklaakastikkeen ainekset tasaiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike paksuuntuu. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon inkivääriraaste ja kaksi kolmasosaa mantelikrokanttirouheesta (loput säästetään koristeluun).

6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada puolet jäädykemassasta kelmulla vuorattuun leipävuokaan, valuta joukkoon suklaakastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset.

7. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelikrokanttirouheella. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?