Manteli-inkiväärijäädyke - Reseptejä

Manteli-inkiväärijäädyke

8 annosta 1 tunti + 4 tuntia
Herkullinen joulujälkiruoka koostuu inkiväärin maustamasta jäädykkeestä, suklaakastikkeesta ja rapeasta mantelista.
Manteli-inkiväärijäädyke
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Mantelikrokantti

    • 100 g manteleita
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl voita

    Suklaakastike

    • 1 rkl voita
    • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
    • 1 dl kuohukermaa

    Inkiväärijäädyke

    • 6 keltuaista
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 6 dl kuohukermaa
    • 2 rkl tuoretta inkivääriraastetta

    1. Rouhi kuorelliset mantelit mahdollisimman tasakokoiseksi rouheeksi. Paahda viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, ettei rouhe pääse palamaan.

    2. Sulata sokeri sekoittamatta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

    3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita nopeasti ja kaada seos leivinpaperille. Painele kaulimella ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten pieniksi paloiksi.

    4. Vatkaa suklaakastikkeen ainekset tasaiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike paksuuntuu. Anna jäähtyä.

    5. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon inkivääriraaste ja kaksi kolmasosaa mantelikrokanttirouheesta (loput säästetään koristeluun).

    6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada puolet jäädykemassasta kelmulla vuorattuun leipävuokaan, valuta joukkoon suklaakastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset.

    7. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelikrokanttirouheella. 
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;