Manteli-inkiväärijäädyke

Herkullinen joulujälkiruoka koostuu inkiväärin maustamasta jäädykkeestä, suklaakastikkeesta ja rapeasta mantelista.

8 annosta

1 tunti + 4 tuntia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

Mantelikrokantti
100 g manteleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl voita

Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa

Inkiväärijäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
2 rkl tuoretta inkivääriraastetta

Ohjeet

1. Rouhi kuorelliset mantelit mahdollisimman tasakokoiseksi rouheeksi. Paahda viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, ettei rouhe pääse palamaan.

2. Sulata sokeri sekoittamatta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita nopeasti ja kaada seos leivinpaperille. Painele kaulimella ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten pieniksi paloiksi.

4. Vatkaa suklaakastikkeen ainekset tasaiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike paksuuntuu. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon inkivääriraaste ja kaksi kolmasosaa mantelikrokanttirouheesta (loput säästetään koristeluun).

6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada puolet jäädykemassasta kelmulla vuorattuun leipävuokaan, valuta joukkoon suklaakastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset.

7. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelikrokanttirouheella. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.