Manteli-inkiväärijäädyke

Herkullinen joulujälkiruoka koostuu inkiväärin maustamasta jäädykkeestä, suklaakastikkeesta ja rapeasta mantelista.

8 annosta

PT55M

1 tunti + 4 tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mantelikrokantti
100 g manteleita
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl voita

Suklaakastike
1 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 dl kuohukermaa

Inkiväärijäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
2 rkl tuoretta inkivääriraastetta

Ohjeet

1. Rouhi kuorelliset mantelit mahdollisimman tasakokoiseksi rouheeksi. Paahda viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, ettei rouhe pääse palamaan.

2. Sulata sokeri sekoittamatta kauniin ruskeaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä.

3. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita nopeasti ja kaada seos leivinpaperille. Painele kaulimella ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten pieniksi paloiksi.

4. Vatkaa suklaakastikkeen ainekset tasaiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike paksuuntuu. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon inkivääriraaste ja kaksi kolmasosaa mantelikrokanttirouheesta (loput säästetään koristeluun).

6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada puolet jäädykemassasta kelmulla vuorattuun leipävuokaan, valuta joukkoon suklaakastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset.

7. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelikrokanttirouheella. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.