Ainekset
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
Vanilja-ranskankermatäyte
300 g ranskankermaa (Valio)
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna)
Koristeluun
½–1 l mansikoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria tai 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Ohjeet
1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva sekä kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja kiepauta se tukemaan taikinareunoja, etteivät ne valahda alas paistettaessa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa jääkaappikylmä ranskankerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla (ja inkivääriraasteella).
4. Poista tukirengas ja siirrä muropohja varoen tarjoiluvadille. Kaada täyte syvennykseen ja asettele puhdistetut mansikat päälle.
5. Sekoita vesi ja hyytelösokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Jäähdytä kunnes hyytelöliemi selvästi paksunee ja lusikoi se mansikoiden päälle, ensin ohuelti, sitten paksummin.
6. Pane mansikkatorttu jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen tarjoamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!