Mansikkatorttu

Kesäisessä mansikkatortussa on vanilja-ranskankermatäyte, jota voi piristää tuoreella inkiväärillä.

10 annosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
Vanilja-ranskankermatäyte
300 g ranskankermaa (Valio)
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna)
Koristeluun
½–1 l mansikoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria tai 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva sekä kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja kiepauta se tukemaan taikinareunoja, etteivät ne valahda alas paistettaessa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa jääkaappikylmä ranskankerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla (ja inkivääriraasteella).

4. Poista tukirengas ja siirrä muropohja varoen tarjoiluvadille. Kaada täyte syvennykseen ja asettele puhdistetut mansikat päälle.

5. Sekoita vesi ja hyytelösokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Jäähdytä kunnes hyytelöliemi selvästi paksunee ja lusikoi se mansikoiden päälle, ensin ohuelti, sitten paksummin.

6. Pane mansikkatorttu jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?