Mansikkatäytekakku

20:lle 6 tuntia
Leivo iso kahdeksan munan mansikkakakku, jonka täytteessä on hilloa ja kerma-rahkaa ja päällä tuoreita tai pakastemansikoita.
Mansikkatäytekakku
Arvioi: (66kpl)

Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Hillo

  • 500 g pakastemansikoita tai muita marjoja
  • 1 3/4 dl Dansukker Hillosokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa

Kostutus

  • 1 1/2 dl Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 l tuoreita mansikoita TAI
  • 1 l pakastemansikoita
  • Dansukker Hyytelösokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 25 cm, korkeus 8 cm).

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä kakku. Jäähdytä.

Pane mansikat ja hillosokeri mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla 8–10 minuuttia. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheessa. Jäähdytä hyvin.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita Mansikanmakuinen tomusokeri ja maitorahka joukkoon.

Vuoraa pesty kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohja vaakasuoraan kolmeen osaan. Kostuta osat. Pane kansilevy vuokaan ja levitä puolet täytteestä ja hillosta päälle. Paina keskimmäinen levy päälle ja täytä seuraava kerros samoin. Paina pohjalevy päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja maitorahka joukkoon. Peitä kakun pinta ja reunat vaahdolla. Koristele mansikoilla. Kauniin kiilteen mansikoiden päälle saat Hyytelösokerilla (katso ohje Hyytelösokeri-pakkauksesta).

Reseptin on laatinut

Dansukker