Mansikkatäytekakku

Leivo iso kahdeksan munan mansikkakakku, jonka täytteessä on hilloa ja kerma-rahkaa ja päällä tuoreita tai pakastemansikoita.

20:lle

PT1H

6 tuntia

Arviot (87 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Hillo
500 g pakastemansikoita tai muita marjoja
1 3/4 dl Dansukker Hillosokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
Kostutus
1 1/2 dl Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa
Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 l tuoreita mansikoita TAI
1 l pakastemansikoita
Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 25 cm, korkeus 8 cm).

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä kakku. Jäähdytä.

Pane mansikat ja hillosokeri mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla 8–10 minuuttia. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheessa. Jäähdytä hyvin.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja maitorahka joukkoon.

Vuoraa pesty kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohja vaakasuoraan kolmeen osaan. Kostuta osat. Pane kansilevy vuokaan ja levitä puolet täytteestä ja hillosta päälle. Paina keskimmäinen levy päälle ja täytä seuraava kerros samoin. Paina pohjalevy päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja maitorahka joukkoon. Peitä kakun pinta ja reunat vaahdolla. Koristele mansikoilla. Kauniin kiilteen mansikoiden päälle saat Hyytelösokerilla (katso ohje Hyytelösokeri-pakkauksesta).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?