Mansikkatäytekakku

Leivo iso kahdeksan munan mansikkakakku, jonka täytteessä on hilloa ja kerma-rahkaa ja päällä tuoreita tai pakastemansikoita.

20:lle

6 tuntia

Arviot (85 kpl)

Ainekset

8 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Hillo
500 g pakastemansikoita tai muita marjoja
1 3/4 dl Dansukker Hillosokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
Kostutus
1 1/2 dl Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa
Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 l tuoreita mansikoita TAI
1 l pakastemansikoita
Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 25 cm, korkeus 8 cm).

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos kevyesti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Kumoa kypsä kakku. Jäähdytä.

Pane mansikat ja hillosokeri mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla 8–10 minuuttia. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheessa. Jäähdytä hyvin.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja maitorahka joukkoon.

Vuoraa pesty kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohja vaakasuoraan kolmeen osaan. Kostuta osat. Pane kansilevy vuokaan ja levitä puolet täytteestä ja hillosta päälle. Paina keskimmäinen levy päälle ja täytä seuraava kerros samoin. Paina pohjalevy päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja maitorahka joukkoon. Peitä kakun pinta ja reunat vaahdolla. Koristele mansikoilla. Kauniin kiilteen mansikoiden päälle saat Hyytelösokerilla (katso ohje Hyytelösokeri-pakkauksesta).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.