Mansikkasima

Mansikkasima sopii vappusesongin lisäksi tarjottavaksi myös häissä ja kesäjuomana. Mikäli haluat simasta pelkästään mansikan makuisen, jätä sitruuna pois.

4 l

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (176 kpl)

Ainekset

4 l vettä
4 dl Dansukker Fariinisokeria
500 g pakastemansikoita
(2 pientä tai 1 iso luomusitruuna)
herneen kokoinen nokare tuoretta hiivaa
½ dl rusinoita + 2 rkl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi teräskattilassa. Lisää joukkoon mansikat ja sokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 l kylmää vettä.

(Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Ota perunankuorimaveitsellä kuori sitruunasta ja laita se liemen joukkoon. Purista sitruunoista myös mehu ja sekoita liemeen.)

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota herneen kokoinen nokare hiivaa vesitilkkaan ja sekoita hiiva liemeen. Peitä sima ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi liemi. Laita puhtaiden pullojen pohjalle muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Kaada päälle sima.

Laita simapullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista. Valmista sima 5–7 päivää ennen tarjoilua.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Vinkki!
Voit korvata osan mansikoista viipaloiduilla raparpereilla tai lisätä joukkoon rosmariinia, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa (huuhtele yrtit ennen käyttöä).

Mansikkasima on raikasta ja vähemmän makeaa. Halutessasi käytä Fariinisokerin lisäksi 1 dl Dansukker Taloussokeria.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.