Mansikkasalaatti

Tuoreet mansikat sopivat hyvin myös kesän vihersalaattiin parsan kera.

20 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

nippu vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl sitruunamehua

Salaatti

keitetyt, jäähdytetyt parsat
roomansalaatin lehtiä
viinisuolaheinän lehtiä
5 dl mansikoita tai vadelmia

Kastike

1⁄2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl valkoista balsamietikkaa
rosmariinin oksa
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä

Ohjeet

1. Kuori parsat kevyesti. Mittaa vesi, suola, sokeri ja sitruunamehu laakeaan kasariin. Kiehauta vesi ja keitä parsoja viitisen minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja paloittele.

2. Kuumenna siirappi ja rosmariini. Jäähdytä ja lisää balsamietikka.

3. Huuhdo salaatit, puolita mansikat. Asettele kasvikset ja marjat vadille. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja valuta lopuksi jäähtynyttä kastiketta päälle.

Vinkki!
Voit tehdä myös tumman kastikkeen kiehauttamalla sen tummasta balsamicosta ja Dansukker Tummasta Muscovadosokerista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.