Mansikkasalaatti

20 minuuttia
Tuoreet mansikat sopivat hyvin myös kesän vihersalaattiin parsan kera.
Mansikkasalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • nippu vihreää parsaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Salaatti

  • keitetyt, jäähdytetyt parsat
  • roomansalaatin lehtiä
  • viinisuolaheinän lehtiä
  • 5 dl mansikoita tai vadelmia

Kastike

  • 1⁄2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 rkl valkoista balsamietikkaa
  • rosmariinin oksa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

1. Kuori parsat kevyesti. Mittaa vesi, suola, sokeri ja sitruunamehu laakeaan kasariin. Kiehauta vesi ja keitä parsoja viitisen minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja paloittele.

2. Kuumenna siirappi ja rosmariini. Jäähdytä ja lisää balsamietikka.

3. Huuhdo salaatit, puolita mansikat. Asettele kasvikset ja marjat vadille. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja valuta lopuksi jäähtynyttä kastiketta päälle.

Vinkki!
Voit tehdä myös tumman kastikkeen kiehauttamalla sen tummasta balsamicosta ja Dansukker Tummasta Muscovadosokerista.

Reseptin on laatinut

Dansukker