Mansikkakakku passio-vaniljatäytteellä

Kesäisen mansikkakakun täytteenä on passion curd- tahnaa ja vaniljakreemiä.

10–12 palaa

PT1H30M
PT0M
Täytekakut

1½ tuntia

Arviot (40 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita, korppujauhoja
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Passion curd
5 passiohedelmää
yhden sitruunan mehu
2 munankeltuaista
2 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl Maizena-maissitärkkelystä
50 g huoneenlämpöistä voita
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Pinnalle
3 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita ja muita marjoja

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. noin 24 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta (noin 30 minuuttia). Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista passiohedelmätäyte.

Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon voi muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja jaa toiseen kerrokseen passion curd ja toiseen vaniljakreemi.

Vaahdota kuorrutteen kerma ja vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Tarkista maku. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Viipaloi tuoreita mansikoita myös vaniljakreemitäytteen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!