Vuokaan
Kostutus
Passion curd
Vaniljakreemi
Pinnalle
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. noin 24 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta (noin 30 minuuttia). Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
Valmista passiohedelmätäyte.
Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon voi muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten.
Valmista vaniljakreemi.
Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja jaa toiseen kerrokseen passion curd ja toiseen vaniljakreemi.
Vaahdota kuorrutteen kerma ja vatkaa joukkoon rahka ja sokerit. Tarkista maku. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki!
Viipaloi tuoreita mansikoita myös vaniljakreemitäytteen päälle.
Reseptin on laatinut