Mansikkajäädyke

Tee jälkiruoaksi herkullista jäädykettä tuoreista tai pakastemansikoista.

6 annosta

1 vrk

Arviot (166 kpl)

Ainekset

4 dl mansikoita, tuore tai pakaste
2 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Soseuta (kohmeiset) mansikat. Kypsennä keltuaiset, tomusokeri ja vesi kuumavesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa. Jäähdytä vatkaamalla.

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä mansikkasose keskenään ja kaada seos pakastimen kestävään vuokaan tai annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa vähintään vuorokausi.

Ripottele tarjoiluvadille ohut kerros sokeria, se estää jäädykkeen liukumisen. Kastele vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Koristele jäädyke mansikoilla ja yrtinlehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!