Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset

Leivo vaaleanpunaiset ystävänpäiväleivokset aleksanterinleivosten tapaan.

6–8 kpl

45 minuuttia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Pohja

200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte

150–200 g mansikkamarmeladia
Pinnalle

3 dl Dansukker Tomusokeria

vaaleanpunaista pastaväriä
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)

(2–3 riviä tummaa suklaata)

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.) Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.

Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon väriä ja vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan. Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Laita suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä. Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.

Vinkki!
Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.