Ainekset
Pohja
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
150–200 g mansikkamarmeladia
Pinnalle
3 dl Dansukker Tomusokeria
vaaleanpunaista pastaväriä
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
(2–3 riviä tummaa suklaata)
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.) Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.
Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon väriä ja vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan. Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Laita suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä. Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.
Vinkki!
Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?