Ainekset
Kakkupohja
3 kananmunaa
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
Raparperit ja mansikat
400–500 g raparperia
300 g mansikoita, pakaste
1 ½ dl vettä
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
Kostutus
1 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
150 g rahkaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(punaista karamelliväriä)
Pinnalle
½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Italialainen marenki
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
¾ dl vettä
3 kananmunan valkuaista
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota (ø 16 cm / reunan korkeus 10 cm) kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ilmavasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 25 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Jäähdytä.
Kuori ja paloittele raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Laita jäiset mansikat, sokeri ja vesi laakeaan paistokasariin. Kuumenna kiehuvaksi kattilan sisältöä ravistellen ja keitä pari minuuttia. Nosta mansikat reikäkauhalla suoraan mixerin kulhoon. Lisää raparperipalat liemeen ja keitä 3–4 minuuttia, keittoaika riippuu palojen paksuudesta. Siirrä paistokasari pois liedeltä. Nosta raparperipalat varoen liemestä esim. kulhon päällä olevaan siivilään, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Käytä jäljelle jäävä liemi mehuna tai keitä mansikkasiirapiksi 3–5 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pesty kakkuvuoka kelmulla. Sekoita maito ja vaniljasokeri. Aseta kakun kansilevy vuokaan, kostuta.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa. Sekoita rahka ja sokeri sileäksi. Kuumenna puoli desiä mansikkamehua tai -siirappia ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi ja sulatettu valkosuklaa rahka-sokeriseokseen. Sekoita kermavaahto (ja karamelliväri) viimeisenä joukkoon. Annostele puolet täytteestä kakkulevylle vuokaan. Aseta välilevy täytteen päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan. Kostuta kakun pohjalevy ja aseta se täytteen päälle. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja siisti kakun pinta ohuella kermavaahtokerroksella, niin että kakun kerrokset kuultavat läpi. Nosta raparperipalat kakun päälle.
Keitä sokerista ja vedestä lankaileva liemi (120 °C). Vaahdota valkuaiset ja valuta kuuma sokeriliemi vaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seos huoneenlämpöiseksi. Pursota tai levitä marenki raparperipalojen päälle. Ruskista pinta kaasupolttimella.
Laita kakku avoimena jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa kakku (mansikkasiirapin ja) kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.