Mansikkainen marenkiunelma

Pinkin ystävänpäiväpiirakan täytteenä on mansikkakiisseli ja päällä marenkihuntu.

PT55M

50 minuuttia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
100 g margariinia tai voita
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
5 dl (n. 300 g) mansikoita
3 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
Marenki
4 munanvalkuaista
1,5 dl Dansukker Tomusokeria

(vaaleanpunaista pastaväriä)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin.

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munankeltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon.

Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 13–15 minuuttia.

Pohjan paistuessa valmista täyte. Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua sen verran, että mansikat hieman pehmenevät. Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, lisää seos höyryävään mansikkaliemeen ja sekoita kunnes pulpahtaa. Kiisselistä kuuluu tulla erittäin paksu, jotta se pysyy piirakan sisällä. Anna kiisselin jäähtyä sillä välin kun valmistat marengin.

Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon tomusokeria koko ajan vatkaten. (Värjää halutessasi.)

Kaada kiisseli piirakkapohjan päälle, levitä pinnalle lusikalla marenkivaahto tai pursota se pursotinpussilla tähdiksi.

Laita piirakka uunin keskiritilätasolle ja anna sen olla uunissa vain sen verran, että pinta saa hieman väriä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.