Mansikkainen kesäbooli

Alkoholittomassa kesäboolissa on itse tehty mansikkasiirappi, sooda- tai kivennäisvettä ja runsaasti marjoja ja hedelmiä.

noin 10 lasillista

PT10M

15 minuuttia

Arviot (46 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 luomusitruuna viipaleina
2 luomulimettiä viipaleina
2 nektariinia lohkoina
2 dl tuoreita vadelmia
1 dl tuoreita karhunvatukoita
2 dl mansikoita
1 dl mansikkasiirappia
2 l hedelmillä maustettua soodavettä tai kivennäisvettä
jäitä

Mansikkasiirappi
500 g mansikoita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia

Ohjeet

1. Keitä mansikoita ja fariinisokeria kattilassa 5–10 minuuttia. Kaada seos tiheän siivilän läpi. Sekoita joukkoon vaalea siirappi. Kaada mansikkasiirappi puhtaaseen pulloon. Säilytä viileässä.

2. Laita jääpalat boolimaljaan. Lisää hedelmät ja marjat. Kaada päälle soodavesi ja mansikkasiirappi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?