Mansikkagalette

Kesän herkullisin galette syntyy makeista mansikoista. Pellillä paistettavan piirakan eli galetten kruunaa karamellimainen vaalea luomusiirappi.

PT40M

40 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl (195 g) vehnäjauhoja
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼–½ tl suolaa (riippuen käytetyn margariinin suolaisuudesta)
80 g (vegaanista) margariinia
1–2 rkl kylmää vettä
300 g tuoreita mansikoita
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Tarjoiluun
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää nyppien joukkoon margariini. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää joukkoon kylmää vettä ½ rkl kerrallaan, kunnes saat taikinasta helposti muotoiltavan. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi.

Viipaloi mansikat ja sekoita ne yhteen perunajauhon kanssa siten, että mansikat peittyvät. Lisää joukkoon ripaus suolaa.

Kauli taikinaa kahden leivinpaperin välissä, kunnes se ohenee pyöreäksi piirakkapohjaksi. Asettele mansikat keskelle siten, että reunoille jää muutama sentti tyhjää. Taittele reunat mansikoiden päälle leivinpaperin avulla.

Paista galettea uunissa n. 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja mansikat ovat pehmenneet.

Kun galette on jäähtynyt hetken aikaa, valuta päälle vaaleaa luomusiirappia. Tarjoile sellaisenaan tai (vegaanisen) vaniljajäätelön kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.