Mansikkagalette

40 minuuttia
Kesän herkullisin galette syntyy makeista mansikoista. Pellillä paistettavan piirakan eli galetten kruunaa karamellimainen vaalea luomusiirappi.
Mansikkagalette
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 3 dl (195 g) vehnäjauhoja
  • 3 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • ¼–½ tl suolaa (riippuen käytetyn margariinin suolaisuudesta)
  • 80 g (vegaanista) margariinia
  • 1–2 rkl kylmää vettä
  • 300 g tuoreita mansikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää nyppien joukkoon margariini. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää joukkoon kylmää vettä ½ rkl kerrallaan, kunnes saat taikinasta helposti muotoiltavan. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi.

Viipaloi mansikat ja sekoita ne yhteen perunajauhon kanssa siten, että mansikat peittyvät. Lisää joukkoon ripaus suolaa.

Kauli taikinaa kahden leivinpaperin välissä, kunnes se ohenee pyöreäksi piirakkapohjaksi. Asettele mansikat keskelle siten, että reunoille jää muutama sentti tyhjää. Taittele reunat mansikoiden päälle leivinpaperin avulla.

Paista galettea uunissa n. 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja mansikat ovat pehmenneet.

Kun galette on jäähtynyt hetken aikaa, valuta päälle vaaleaa luomusiirappia. Tarjoile sellaisenaan tai (vegaanisen) vaniljajäätelön kanssa.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker