Ainekset
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼–½ tl suolaa (riippuen käytetyn margariinin suolaisuudesta)
80 g (vegaanista) margariinia
1–2 rkl kylmää vettä
300 g tuoreita mansikoita
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Tarjoiluun
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää nyppien joukkoon margariini. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää joukkoon kylmää vettä ½ rkl kerrallaan, kunnes saat taikinasta helposti muotoiltavan. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi.
Viipaloi mansikat ja sekoita ne yhteen perunajauhon kanssa siten, että mansikat peittyvät. Lisää joukkoon ripaus suolaa.
Kauli taikinaa kahden leivinpaperin välissä, kunnes se ohenee pyöreäksi piirakkapohjaksi. Asettele mansikat keskelle siten, että reunoille jää muutama sentti tyhjää. Taittele reunat mansikoiden päälle leivinpaperin avulla.
Paista galettea uunissa n. 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja mansikat ovat pehmenneet.
Kun galette on jäähtynyt hetken aikaa, valuta päälle vaaleaa luomusiirappia. Tarjoile sellaisenaan tai (vegaanisen) vaniljajäätelön kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!