Ainekset
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
¼–½ tl suolaa (riippuen käytetyn margariinin suolaisuudesta)
80 g (vegaanista) margariinia
1–2 rkl kylmää vettä
300 g tuoreita mansikoita
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
Tarjoiluun
Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää nyppien joukkoon margariini. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää joukkoon kylmää vettä ½ rkl kerrallaan, kunnes saat taikinasta helposti muotoiltavan. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi.
Viipaloi mansikat ja sekoita ne yhteen perunajauhon kanssa siten, että mansikat peittyvät. Lisää joukkoon ripaus suolaa.
Kauli taikinaa kahden leivinpaperin välissä, kunnes se ohenee pyöreäksi piirakkapohjaksi. Asettele mansikat keskelle siten, että reunoille jää muutama sentti tyhjää. Taittele reunat mansikoiden päälle leivinpaperin avulla.
Paista galettea uunissa n. 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja mansikat ovat pehmenneet.
Kun galette on jäähtynyt hetken aikaa, valuta päälle vaaleaa luomusiirappia. Tarjoile sellaisenaan tai (vegaanisen) vaniljajäätelön kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?