Ainekset
250 g mansikoita
1,2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl voita
Ohjeet
Puhdista mansikat ja laita kattilaan. Kuumenna niin, että mansikat mehustuvat. Survo mansikoita hieman esim. lusikalla. Siivilöi mansikat lävikön läpi teräskulhoon lusikalla painellen. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja sitruunamehu. Nosta teräskulho vesihauteeseen kattilan päälle ja kypsennä seos koko ajan vispilöiden. Seos kypsyy ja paksuuntuu noin 10 minuutissa. Anna veden poreilla kattilassa, mutta älä anna sen kuumentua liikaa. Veden ei myöskään tarvitse koskettaa kulhon pohjaa. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vispilöiden. Kaada seos puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
Mansikka-sitruunacurd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?