Mansikka-sitruunacurd

(n. 2,5 dl valmista curdia) 30 minuuttia
Maista mansikka-sitruunacurdia eli mansikkatahnaa vaikkapa paahtoleivän päällä.
Mansikka-sitruunacurd
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 250 g mansikoita
  • 1,2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3 rkl voita

Puhdista mansikat ja laita kattilaan. Kuumenna niin, että mansikat mehustuvat. Survo mansikoita hieman esim. lusikalla. Siivilöi mansikat lävikön läpi teräskulhoon lusikalla painellen. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja sitruunamehu. Nosta teräskulho vesihauteeseen kattilan päälle ja kypsennä seos koko ajan vispilöiden. Seos kypsyy ja paksuuntuu noin 10 minuutissa. Anna veden poreilla kattilassa, mutta älä anna sen kuumentua liikaa. Veden ei myöskään tarvitse koskettaa kulhon pohjaa. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vispilöiden. Kaada seos puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Mansikka-sitruunacurd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker