Mansikka-sitruunacurd

Maista mansikka-sitruunacurdia eli mansikkatahnaa vaikkapa paahtoleivän päällä.

(n. 2,5 dl valmista curdia)

30 minuuttia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

250 g mansikoita
1,2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl voita

Ohjeet

Puhdista mansikat ja laita kattilaan. Kuumenna niin, että mansikat mehustuvat. Survo mansikoita hieman esim. lusikalla. Siivilöi mansikat lävikön läpi teräskulhoon lusikalla painellen. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja sitruunamehu. Nosta teräskulho vesihauteeseen kattilan päälle ja kypsennä seos koko ajan vispilöiden. Seos kypsyy ja paksuuntuu noin 10 minuutissa. Anna veden poreilla kattilassa, mutta älä anna sen kuumentua liikaa. Veden ei myöskään tarvitse koskettaa kulhon pohjaa. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon voi hyvin vispilöiden. Kaada seos puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Mansikka-sitruunacurd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!