Mansikka-raparperimuffinsit - Dansukker

Mansikka-raparperimuffinit

noin 15 isoa muffinia 45 minuuttia
Isojen mansikka-raparperimuffinien päällä on kardemummaista muruseosta.
Mansikka-raparperimuffinit
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3 kananmunaa
    • 100 g sulatettua voita
    • 1 dl maustamatonta jogurttia
    • 1 1/2 dl maitoa
    • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 sitruunan raastettu kuori
    • noin 10 mansikkaa pieninä paloina
    • 2 raparperin vartta pieninä paloina

    Muruseos

    • 50 g voita
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 tl jauhettua kardemummaa

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita joukkoon voisula, jogurtti ja maito.

    Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä sitruunankuoriraaste. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    Sekoita varovasti joukkoon mansikka- ja raparperipalat. Kaada taikina amerikanmuffinivuokiin. Jätä hieman tilaa muruseokselle.

    Nypi tai sekoita muruseoksen ainekset. Ripottele se tasaisesti muffinien päälle.

    Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;