Mansikka-raparperimuffinit

Isojen mansikka-raparperimuffinien päällä on kardemummaista muruseosta.

noin 15 isoa muffinia

PT40M

45 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl maitoa
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
noin 10 mansikkaa pieninä paloina
2 raparperin vartta pieninä paloina

Muruseos
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl jauhettua kardemummaa

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon voisula, jogurtti ja maito.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä sitruunankuoriraaste. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita varovasti joukkoon mansikka- ja raparperipalat. Kaada taikina amerikanmuffinivuokiin. Jätä hieman tilaa muruseokselle.

Nypi tai sekoita muruseoksen ainekset. Ripottele se tasaisesti muffinien päälle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?