Mansikka-raparperileivonnaiset

noin 10 kpl 45 minuuttia
Leivonnaisten taikinassa on sekä mansikkaa että raparperia. Voit koristella ne tuoreilla mansikoilla.
Mansikka-raparperileivonnaiset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 pieni raparperinvarsi
  • 5 mansikkaa

Pinnalle

  • n. 150 g Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 2–3 rkl vettä

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon paloitellut mansikat ja ohuiksi viipaleiksi leikatut raparperit.

Jaa taikina muffini- tai leivosvuokiin, paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

Sekoita mansikkatomusokeri ja tilkka vettä, jotta saat levittyvän tasaisen tahnan. Nosta lusikalla kuorrutetta vielä aavistuksen lämpimien leivonnaisten pinnalle.

Koristele halutessasi mansikoilla tai sitruunamelissan lehdillä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker