Ainekset
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
1 pieni raparperinvarsi
5 mansikkaa
Pinnalle
n. 150 g Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl vettä
(vaaleanpunaista pastaväriä)
Ohjeet
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon paloitellut mansikat ja ohuiksi viipaleiksi leikatut raparperit.
Jaa taikina muffini- tai leivosvuokiin, paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Sekoita tomusokeri ja tilkka vettä, jotta saat levittyvän tasaisen tahnan. Nosta lusikalla kuorrutetta vielä aavistuksen lämpimien leivonnaisten pinnalle.
Koristele halutessasi mansikoilla tai sitruunamelissan lehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.