Mansikka-rahkakakku herkkusuille

Hieman erilaisessa mansikkatäytekakussa on hyydytetty rahkainen ja vaniljainen täyte.

PT40M

45 minuuttia + hyytyminen

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
10 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
5 dl (n. 300 g) mansikoita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl vettä tai mansikkamehua
Kuorrutus
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria

(vaaleanpunaista pastaväriä)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa valmis pohja leivinpaperille.

Vuoraa 2–2,5 litran vetoinen leivonta- tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne. Kostuta maidolla, jonka joukkoon on sekoitettu vaniljasokeri.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna vesi tai mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte kostutetun taikinalevyn päälle, asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa kakku ja kuorruta vanilja- ja tomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?