Mansikka-marenkijäätelö

valmista jäätelöä noin 1 l 12 tuntia
Tämä marenkinen mansikkajäätelö valmistetaan vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.
Mansikka-marenkijäätelö
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl (250 g) mansikoita
  • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • punaista karamelliväriä
  • 10 kpl (30 g) marenkeja

Survo mansikat kevyesti painellen ja sekoita tomusokerit survokseen.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja mansikkasose vaniljakastikevaahtoon. Halutessasi voit vahvistaa jäätelöseoksen väriä punaisella karamellivärillä.

Kaada puolet seoksesta pakasteastiaan tai -rasiaan ja murenna puolet marengeista päälle. Tee toinen kerros samoin. Siirrä astia pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mansikka-marenkijäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Jäätelömassa on munaton, jos jätät marengit pois.

Reseptin on laatinut

Dansukker