Mansikka-marenkijäätelö

Tämä marenkinen mansikkajäätelö valmistetaan vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.

valmista jäätelöä noin 1 l

PT1H

12 tuntia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl (250 g) mansikoita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
punaista pastaväriä
10 kpl (30 g) marenkeja 

Ohjeet

Survo mansikat kevyesti painellen ja sekoita tomusokeri survokseen.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja mansikkasose vaniljakastikevaahtoon. Halutessasi voit vahvistaa jäätelöseoksen väriä punaisella pastavärillä.

Kaada puolet seoksesta pakasteastiaan tai -rasiaan ja murenna puolet marengeista päälle. Tee toinen kerros samoin. Siirrä astia pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mansikka-marenkijäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Jäätelömassa on munaton, jos jätät marengit pois.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?