Mansikka-limettisima

Kevään ja kesän maistuvin juoma on mansikka-limettisima. Tee siitä myös ihana alkoholiton mansikkamargarita.

4 litraa

vrk + n. vko

Arviot (15 kpl)

Ainekset

4 luomulimettiä
4 l vettä
400 g kotimaisia pakastemansikoita
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Pese limetit huolellisesti. Leikkaa kolmen limetin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu.

2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää limettien kuoret ja mansikat, kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää limettimehu ja loput vedestä kylmänä.

3. Jäähdytä sima kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.

4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi vajaan viikon päästä pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Mansikka-limettisimasta saat ihanan Frozen Strawberry Margarita -mocktailin. Murskaa jäisiä kotimaisia mansikoita tehosekoittimessa ja lusikoi laseihin. Kaada päälle simaa ja viimeistele limettiviipaleella ja tuoreella mintulla

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.