Ainekset
4 luomulimettiä
4 l vettä
400 g kotimaisia pakastemansikoita
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria ja rusinoita
Ohjeet
1. Pese limetit huolellisesti. Leikkaa kolmen limetin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu.
2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää limettien kuoret ja mansikat, kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää limettimehu ja loput vedestä kylmänä.
3. Jäähdytä sima kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.
4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi vajaan viikon päästä pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkki!
Mansikka-limettisimasta saat ihanan Frozen Strawberry Margarita -mocktailin. Murskaa jäisiä kotimaisia mansikoita tehosekoittimessa ja lusikoi laseihin. Kaada päälle simaa ja viimeistele limettiviipaleella ja tuoreella mintulla
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!