Ainekset
4 luomulimettiä
4 l vettä
400 g kotimaisia pakastemansikoita
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
⅕ tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria ja rusinoita
Ohjeet
1. Pese limetit huolellisesti. Leikkaa kolmen limetin kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu.
2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Lisää limettien kuoret ja mansikat, kiehauta. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, sekoita. Lisää limettimehu ja loput vedestä kylmänä.
3. Jäähdytä sima kädenlämpöiseksi, 36–37-asteiseksi, ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.
4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi vajaan viikon päästä pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
5. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
6. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkki!
Mansikka-limettisimasta saat ihanan Frozen Strawberry Margarita -mocktailin. Murskaa jäisiä kotimaisia mansikoita tehosekoittimessa ja lusikoi laseihin. Kaada päälle simaa ja viimeistele limettiviipaleella ja tuoreella mintulla
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.