Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

Raikas mansikkakääretorttu kätkee sisäänsä limetillä maustettua mansikkahilloa. Kuorruta kääretorttu muhkeaksi ja koristele mansikoilla.

10 annosta

PT25M

hillo + 20 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mansikka-limettihillo
500 g mansikoita
(1/2 dl vettä)
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
yhden limetin raastettu kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
tuoreita mansikoita maun mukaan
minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Laita mansikat kattilaan. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, lisää tilkka vettä joukkoon. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja vaniljasokeri. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä torttulevylle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä seos ilmavasti kääretortun päälle lusikalla. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?