Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

Raikas mansikkakääretorttu kätkee sisäänsä limetillä maustettua mansikkahilloa. Kuorruta kääretorttu muhkeaksi ja koristele mansikoilla.

10 annosta

hillo + 20 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mansikka-limettihillo
500 g mansikoita
(1/2 dl vettä)
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
yhden limetin raastettu kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
tuoreita mansikoita maun mukaan
minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Laita mansikat kattilaan. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, lisää tilkka vettä joukkoon. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja vaniljasokeri. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä torttulevylle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä seos ilmavasti kääretortun päälle lusikalla. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.