Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

Raikas mansikkakääretorttu kätkee sisäänsä limetillä maustettua mansikkahilloa. Kuorruta kääretorttu muhkeaksi ja koristele mansikoilla.

10 annosta

hillo + 20 minuuttia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mansikka-limettihillo
500 g mansikoita
(1/2 dl vettä)
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
yhden limetin raastettu kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
tuoreita mansikoita maun mukaan
minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

Aloita valmistamalla hillo. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Laita mansikat kattilaan. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, lisää tilkka vettä joukkoon. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja vaniljasokeri. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä torttulevylle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä seos ilmavasti kääretortun päälle lusikalla. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.