Mansikka-kermakakku - Dansukker

Mansikka-kermakakku

15 henkilölle 3 tuntia
Nyt leivotaan kesäklassikko! Tämä mansikka-kermakakku noudattaa perinteisen mansikkakakun kaavaa hilloineen ja kermavaahtotäytteineen. Raikas hillo tehdään Minihillosokerilla.
Mansikka-kermakakku
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Raikas mansikkahillo

    • 1 kg tuoreita mansikoita
    • 1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
    • 3/4 dl hienonnettua basilikaa
    • 1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

    Tumma kakkupohja

    • 5 munaa
    • Dansukker Taloussokeria 70 % munien painosta
    • jauhoja 70 % munien painosta *)
    • 1 tl leivinjauhetta
    • *) jauhojen suhde: 60 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja ja 10 % kaakaojauhetta

    Kostutus

    • 1 3/4 dl maitoa

    Täyte

    • n. 600 g raikasta mansikkahilloa
    • 6 dl kuohukermaa
    • 1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Reunaan

    • 3 dl vispikermaa
    • 1 1/2 tl Dansukker Taloussokeria
    • pinkkiä pastaväriä

    Pinnalle

    • tuoreita mansikoita

    RAIKAS MANSIKKAHILLO

    Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

    Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.

    Laita kaikki ainekset kattilaan.

    Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.

    Kuori vaahto pinnalta.

    Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti. Laita purkit jääkaappiin ja odota, kunnes rakenne on hyytelöitynyt.

    KAKKUPOHJA

    Punnitse munat (ilman kuoria). Punnitse tämän jälkeen sokeri ja jauhot: kumpaakin tulee 70 % munien painosta.

    Jaa vielä jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 60 %, perunajauhoja 30 % kaakaojauhetta 10 %.

    Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm).

    Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (vähintään 15 minuuttia sähkövatkaimella).

    Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen.

    Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

    KAKUN TÄYTTÄMINEN

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

    Vatkaa täytteen kerma ja sokerit vaahdoksi.

    Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Huom: kostuta täytekakkua kootessasi aina alinta pohjaa hieman muita varovaisemmin ja ylintä reilummin.

    Levitä päälle puolet mansikkahillosta ja kermavaahdosta. Tee seuraava kerros samaan tapaan: pohja, kostutus, hillo, kermavaahto. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Pienen määrän kermavaahtoa voi säästää reunan tasoittamiseen.

    Tasoita reuna ja nosta kakku jääkaappiin. Täytekakun voi ja se kannattaa täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

    Jaa reunaan tuleva kerma (ja sokeri) puoliksi kahteen eri kulhoon. Vatkaa ensin toinen vaahdoksi. Värjää toinen vaaleanpunaiseksi ja vaahdota sitten sekin.

    Sipaise pienellä palettiveitsellä vaaleanpunaista kermavaahtoa kakun alareunaan niin, että seuraava sipaisu tulee aina osittain edellisen päälle. Tee tämän yläpuolelle seuraava kerros niin, että sekoitat vaaleanpunaista ja valkoista vaahtoa keskenään. Sävyn ei tarvitse olla tasainen. Tee ylin kerros valkoisella vaahdolla. Lopun vaahdon voi levittää kakun päälle/yläreunaan.

    Leikkaa mansikat siivuiksi ja peitä niillä kakun päällinen.

    Vinkki!
    Kakku onnistuu myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.

     

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa

     


    ;