Mansikka-kermakakku

Nyt leivotaan kesäklassikko! Tämä mansikka-kermakakku noudattaa perinteisen mansikkakakun kaavaa hilloineen ja kermavaahtotäytteineen. Raikas hillo tehdään Minihillosokerilla.

15 henkilölle

PT1H

3 tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Raikas mansikkahillo

1 kg tuoreita mansikoita

1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu

3/4 dl hienonnettua basilikaa

1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria

Tumma kakkupohja

5 munaa

Dansukker Taloussokeria 70 % munien painosta

jauhoja 70 % munien painosta *)

1 tl leivinjauhetta

*) jauhojen suhde: 60 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja ja 10 % kaakaojauhetta

Kostutus

1 3/4 dl maitoa

Täyte

n. 600 g raikasta mansikkahilloa

6 dl kuohukermaa

1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Reunaan

3 dl vispikermaa

1 1/2 tl Dansukker Taloussokeria

pinkkiä pastaväriä

Pinnalle

tuoreita mansikoita

Ohjeet

RAIKAS MANSIKKAHILLO

Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.

Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.

Laita kaikki ainekset kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.

Kuori vaahto pinnalta.

Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti. Laita purkit jääkaappiin ja odota, kunnes rakenne on hyytelöitynyt.

KAKKUPOHJA

Punnitse munat (ilman kuoria). Punnitse tämän jälkeen sokeri ja jauhot: kumpaakin tulee 70 % munien painosta.

Jaa vielä jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 60 %, perunajauhoja 30 % kaakaojauhetta 10 %.

Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (vähintään 15 minuuttia sähkövatkaimella).

Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

KAKUN TÄYTTÄMINEN

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Vatkaa täytteen kerma ja sokerit vaahdoksi.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Huom: kostuta täytekakkua kootessasi aina alinta pohjaa hieman muita varovaisemmin ja ylintä reilummin.

Levitä päälle puolet mansikkahillosta ja kermavaahdosta. Tee seuraava kerros samaan tapaan: pohja, kostutus, hillo, kermavaahto. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Pienen määrän kermavaahtoa voi säästää reunan tasoittamiseen.

Tasoita reuna ja nosta kakku jääkaappiin. Täytekakun voi ja se kannattaa täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Jaa reunaan tuleva kerma (ja sokeri) puoliksi kahteen eri kulhoon. Vatkaa ensin toinen vaahdoksi. Värjää toinen vaaleanpunaiseksi ja vaahdota sitten sekin.

Sipaise pienellä palettiveitsellä vaaleanpunaista kermavaahtoa kakun alareunaan niin, että seuraava sipaisu tulee aina osittain edellisen päälle. Tee tämän yläpuolelle seuraava kerros niin, että sekoitat vaaleanpunaista ja valkoista vaahtoa keskenään. Sävyn ei tarvitse olla tasainen. Tee ylin kerros valkoisella vaahdolla. Lopun vaahdon voi levittää kakun päälle/yläreunaan.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja peitä niillä kakun päällinen.

Vinkki!
Kakku onnistuu myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.