Ainekset
Raikas mansikkahillo
1 kg tuoreita mansikoita
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
3/4 dl hienonnettua basilikaa
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria
Tumma kakkupohja
5 munaa
Dansukker Taloussokeria 70 % munien painosta
jauhoja 70 % munien painosta *)
1 tl leivinjauhetta
*) jauhojen suhde: 60 % vehnäjauhoja, 30 % perunajauhoja ja 10 % kaakaojauhetta
Kostutus
1 3/4 dl maitoa
Täyte
n. 600 g raikasta mansikkahilloa
6 dl kuohukermaa
1 1/2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Reunaan
3 dl vispikermaa
1 1/2 tl Dansukker Taloussokeria
pinkkiä pastaväriä
Pinnalle
tuoreita mansikoita
Ohjeet
RAIKAS MANSIKKAHILLO
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään.
Kuori vaahto pinnalta.
Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti. Laita purkit jääkaappiin ja odota, kunnes rakenne on hyytelöitynyt.
KAKKUPOHJA
Punnitse munat (ilman kuoria). Punnitse tämän jälkeen sokeri ja jauhot: kumpaakin tulee 70 % munien painosta.
Jaa vielä jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 60 %, perunajauhoja 30 % kaakaojauhetta 10 %.
Voitele ja korppujauhota vuoka (24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (vähintään 15 minuuttia sähkövatkaimella).
Yhdistä jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
KAKUN TÄYTTÄMINEN
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Vatkaa täytteen kerma ja sokerit vaahdoksi.
Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Huom: kostuta täytekakkua kootessasi aina alinta pohjaa hieman muita varovaisemmin ja ylintä reilummin.
Levitä päälle puolet mansikkahillosta ja kermavaahdosta. Tee seuraava kerros samaan tapaan: pohja, kostutus, hillo, kermavaahto. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Pienen määrän kermavaahtoa voi säästää reunan tasoittamiseen.
Tasoita reuna ja nosta kakku jääkaappiin. Täytekakun voi ja se kannattaa täyttää jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Jaa reunaan tuleva kerma (ja sokeri) puoliksi kahteen eri kulhoon. Vatkaa ensin toinen vaahdoksi. Värjää toinen vaaleanpunaiseksi ja vaahdota sitten sekin.
Sipaise pienellä palettiveitsellä vaaleanpunaista kermavaahtoa kakun alareunaan niin, että seuraava sipaisu tulee aina osittain edellisen päälle. Tee tämän yläpuolelle seuraava kerros niin, että sekoitat vaaleanpunaista ja valkoista vaahtoa keskenään. Sävyn ei tarvitse olla tasainen. Tee ylin kerros valkoisella vaahdolla. Lopun vaahdon voi levittää kakun päälle/yläreunaan.
Leikkaa mansikat siivuiksi ja peitä niillä kakun päällinen.
Vinkki!
Kakku onnistuu myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.