Mansikka-inkiväärihillo

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Tee itse helposti ja nopeasti vähemmän makeaa mansikkahilloa Dansukker Minihillosokerilla. Inkivääri antaa pirteän maun hilloon.
Mansikka-inkiväärihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg mansikoita, tuore tai pakaste
  • 30–50 g tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

1. Perkaa (ja paloittele isot) mansikat kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää kattilaan 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemansikat puolisulaneina.

2. Lisää inkivääri ja Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä.

3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta. Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker