Ainekset
500 g (1 l) mansikoita
2 isoa appelsiinia (noin 4 dl)
(1–2 rkl vettä )
n. 350 g Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Laita mansikat kattilaan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää joukkoon vesi. Kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Laita hillo kuumennettuun purkkiin ja sulje hyvin. Säilytä hillo mielellään viileässä.
Huom! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?