Mansikka-appelsiinihillo

1 tunti
Marjat ja hedelmät sopivat samaan hilloon, kuten tämän ohjeen mansikka ja appelsiini.
Mansikka-appelsiinihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g (1 l) mansikoita
  • 2 isoa appelsiinia (noin 4 dl)
  • (1–2 rkl vettä )
  • n. 350 g Dansukker Hillosokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Laita mansikat kattilaan. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää joukkoon vesi. Kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Laita hillo kuumennettuun purkkiin ja sulje hyvin. Säilytä hillo mielellään viileässä.

Huom! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker