Mangosima

Tee itse 2 litraa aivan ihanaa maustettua simaa! Helppo ja herkullinen mangosima hurmaa vapun viettäjät maullaan ja värillään.

2 litraa

PT15M
P1D
simat

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 litraa vettä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl mangososetta
1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
rusinoita
2 tl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Mittaa 1 litra vettä, sokerit ja mangosose kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri liukenee.

2. Mittaa 1 litra kylmää vettä isoon kulhoon. Pese sitruuna ja raasta sen kuori, purista myös mehu kulhoon. Kaada päälle mangoliemi.

3. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa.

4. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä sima tekeytymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

5. Noin 24 tunnin päästä pullota sima puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusinoita. Halutessasi voit siivilöidä siman ennen pullotusta.

6. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

7. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.