Mangosima

Tee itse 2 litraa aivan ihanaa maustettua simaa! Helppo ja herkullinen mangosima hurmaa vapun viettäjät maullaan ja värillään.

2 litraa

PT15M
P1D
simat

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 litraa vettä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl mangososetta
1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
rusinoita
2 tl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Mittaa 1 litra vettä, sokerit ja mangosose kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri liukenee.

2. Mittaa 1 litra kylmää vettä isoon kulhoon. Pese sitruuna ja raasta sen kuori, purista myös mehu kulhoon. Kaada päälle mangoliemi.

3. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa.

4. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä sima tekeytymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

5. Noin 24 tunnin päästä pullota sima puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusinoita. Halutessasi voit siivilöidä siman ennen pullotusta.

6. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

7. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?