Mangojuustokakku

8 annosta 30 minuuttia + 12 tuntia
Mangojuustokakku on kuin keltainen aurinko kahvipöydässä erityisesti pääsiäisenä.
Mangojuustokakku
Arvioi: (92kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 1 muna
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 rkl perunajauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • ½ dl maitoa
    • ½ tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 4 liivatelehteä
    • 2 ½ dl vispikermaa
    • 200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl vettä

    Pinnalle

    • 2 dl mangososetta
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    Vuoraa halkaisijaltaan 18–20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.

    Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen joukkoon. Levitä taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

    Irrota levy leivinpaperista ja laita puhdas leivinpaperi vuoan pohjalle. Nosta kakkulevy takaisin ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

    Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

    Mittaa mangosose kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos kirkastuu. Jäähdytä hetki. Valuta kuorrute pinnalle varovasti lähellä kakun pintaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi hyytymään.

    Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker