Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on kuin keltainen aurinko kahvipöydässä erityisesti pääsiäisenä.

8 annosta

30 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (117 kpl)

Ainekset

Pohja
1 muna
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus
½ dl maitoa
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä

Pinnalle
2 dl mangososetta
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 18–20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen joukkoon. Levitä taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Irrota levy leivinpaperista ja laita puhdas leivinpaperi vuoan pohjalle. Nosta kakkulevy takaisin ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Mittaa mangosose kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos kirkastuu. Jäähdytä hetki. Valuta kuorrute pinnalle varovasti lähellä kakun pintaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi hyytymään.

Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.