Mango-vaniljakiisseli

Herkullisen makuista kerrosjälkiruokaa säilykemangosta ja vaniljaisesta maitokiisselistä.

6 annosta

PT25M

½ tuntia

Arviot (18 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mangokiisseli
2 prk 425/250 g säilykemangoa valutettuna
5 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
Vaniljakiisseli
1 l kevytmaitoa
1-1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Mangokiisseli
Soseuta mangoviipaleet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mittaa mangosose, vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta. Lisää keskenään sekoitetut perunajauhot ja vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa. Nosta pois liedeltä ja jäähdytä.

Vaniljakiisseli
Mittaa kattilaan maito ja sokeri, kiehauta. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, anna kiisselin pulpahtaa. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Jäähdytä.

Annostele kiisselit kerroksittain jälkiruokamaljoihin siten, että vaniljakiisseli on pohjalla ja mangokiisseli pinnalla. Koristele halutessasi mangoviipaleella tai kermavaahdolla.

Huom!
Vaniljakiisselin voi suurustaa myös maissitärkkelyksellä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?