Mandariinipannacottatorttu

Pääsiäistortussa on pannacottatäyte. Voit käyttää mandariinien tilalla muita säilykehedelmiä.

10 palaa

PT10M

15 minuuttia + n. 4 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g murskattuja täysjyväkeksejä
50 g mantelirouhetta
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
125 g sulatettua voita tai margariinia
(75 g valko-, maito- tai tummaa suklaata)
Täyte
2 tölkkiä (à 312/175 g) mandariinilohkoja
3 dl kermaa
2 dl maitoa
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Sekoita keksimurut, mantelirouhe ja sokerit keskenään kulhossa. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen rasva. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Laita vuoka jääkaappiin.

(Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sivele suklaa kakkupohjalle.)

Valuta mandariinit. Jätä noin neljäsosa mandariineista koristeluun ja jaa loput taikinapohjan päälle.

Kiehauta kerma, maito ja hyytelösokeri Multi ja anna kiehua 30 sekuntia. Anna jäähtyä hieman ennen kuin kaadat seoksen mandariinien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Koristele mandariinilohkoilla.

Vinkki!
Voit vaihtaa mandariinit muihin säilykehedelmiin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?