Mämmi-sitruunarahkapiiras

Pääsiäisenä syödään mämmiä myös sitruunaisessa rahkapiirakassa. Nauti kahvin kera tai jälkiruokana.

8 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
500 g mämmiä
200 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta

Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Lusikoi päälle mämmi ja tasoita pinta. Sekoita kulhossa rahka, munat, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Levitä rahkaseos mämmin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes rahka on jähmettynyt. Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Pursota kermaruusukkeita piiraan päälle. Voit tarjota seuraksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Vinkki!
Koristele piiras pienillä suklaamunilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.