Mämmi-sitruunarahkapiiras

Pääsiäisenä syödään mämmiä myös sitruunaisessa rahkapiirakassa. Nauti kahvin kera tai jälkiruokana.

8 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
500 g mämmiä
200 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta

Pinnalle
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Lusikoi päälle mämmi ja tasoita pinta. Sekoita kulhossa rahka, munat, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Levitä rahkaseos mämmin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes rahka on jähmettynyt. Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Mausta sokereilla. Pursota kermaruusukkeita piiraan päälle. Voit tarjota seuraksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Vinkki!
Koristele piiras pienillä suklaamunilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?